Welkom

Welkom bij het Belgisch-Marokkaans Forum!

Belgisch-Marokkaans Forum

Registreer je links bovenaan om deel te kunnen nemen!


Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
2
Actualiteit in Marokko / CHAN 2018: Morocco in Group A with Guinea, Sudan and Mauritania
« Laatste bericht door Administrator Gepost op zaterdag 18 nov 2017, 08:51 »
CHAN 2018: Morocco in Group A with Guinea, Sudan and Mauritania

https://www.moroccoworldnews.com/2017/11/234163/chan-2018-morocco-group/
3
Actualiteit in Marokko / The Revolutionary Potential of Journalism in Morocco
« Laatste bericht door Administrator Gepost op zaterdag 18 nov 2017, 08:48 »
4
Muziek / Sellam Riffi
« Laatste bericht door Administrator Gepost op vrijdag 22 sep 2017, 20:28 »
5
Je dagelijkse frustraties / Collega/Baas Topic
« Laatste bericht door Administrator Gepost op woensdag 20 sep 2017, 12:29 »
We kennen allemaal wel zo'n persoon op de werkvloer:Post hier de dagelijkse frustratie die je hebt gehad met een collega of baas.  :)
6
De rest / Toby vs. Michael [The Office]
« Laatste bericht door Administrator Gepost op woensdag 20 sep 2017, 12:22 »
7
Actualiteit in België / Van Overtveldt wil weten wie huis in Marokko heeft
« Laatste bericht door Administrator Gepost op dinsdag 19 sep 2017, 10:43 »
Wie een huis heeft in het buitenland, heeft geen recht op een sociale woning in België. Toch is dat in de praktijk moeilijk te controleren. Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) wil nu een akkoord sluiten met Marokko, om die gegevens uit te wisselen.
Als je een sociale woning wil huren of kopen, is één van de vereisten dat je geen andere eigendommen hebt, ook niet in het buitenland. Voor woningen in België is dit eenvoudig te controleren via het kadaster. Maar wat met een woning in het buitenland? Daar heeft de overheid eigenlijk onvoldoende zicht op. In de Europese Unie is dit eenvoudig na te gaan, maar moeilijker is het als iemand een huis heeft in bijvoorbeeld Marokko of Turkije.

Uit een studie van de Koning Boudewijnstichting van enkele jaren geleden blijkt dat 60% van de Marokkaanse inwijkelingen in ons land een eigendom in Marokko heeft. Dat is meestal een huis, maar het kan ook gaan om een grond of residentie. Geen probleem voor wie hier huurt op de private markt, maar op een sociale woning heb je dan geen recht. Alleen: in de praktijk is dit amper te controleren.
Belastingaangifte
In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) laat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) weten dat hij daar iets aan wil doen. In feite heeft de fiscus hier wel al zicht op, maar volgens het dubbelbelastingverdrag met Marokko mogen deze gegevens enkel voor fiscale doeleinden gebruikt worden. Met andere woorden: om te controleren of de belastingaangifte wel correct was en of de persoon in kwestie dus geen bijkomende inkomsten heeft, omdat hij bijvoorbeeld ergens een huis verhuurt. Doorspelen aan sociale huisvestingsmaatschappijen mag voorlopig niet. "Nochtans is ook hier een goede uitwisseling van informatie belangrijk om domiciliefraude tegen te gaan", aldus Van Overtveldt. De minister heeft zijn administratie nu de opdracht gegeven om Marokko een verdragswijziging voor te stellen, waarin dat luik wel opgenomen is. Die documenten vertrekken de komende dagen naar Rabat.

Voor een land als Turkije ligt de situatie moeilijker. Turkije heeft wel een verdrag ondertekend om belastinggegevens uit te wisselen, maar heeft het nog niet bekrachtigd en dus wordt er momenteel geen informatie uitgewisseld. Eens daar groen licht komt, kan de regering vragen dat die informatie ook gebruikt kan worden in de strijd tegen domiciliefraude.


Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3262293/2017/09/18/Van-Overtveldt-wil-weten-wie-huis-in-Marokko-heeft.dhtml
8
Trouwen / Re: Een serieuze man
« Laatste bericht door Administrator Gepost op dinsdag 19 sep 2017, 10:13 »
9
Trouwen / Re: zoek een dame om te trouwen !
« Laatste bericht door Samir Gepost op dinsdag 19 sep 2017, 00:43 »
Shoukran.  :)
10
Trouwen / Re: Een serieuze man
« Laatste bericht door Marocaine1992 Gepost op maandag 18 sep 2017, 22:44 »
Haha shokran!
Pagina's: [1] 2 3 ... 5