Welkom

Welkom bij het Belgisch-Marokkaans Forum!

Belgisch-Marokkaans Forum

Registreer je links bovenaan om deel te kunnen nemen!


Auteur Topic: Bitcoin blijft records aaneenrijgen, ondanks splitsing  (gelezen 3586 keer)

Offline Administrator

  • Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Nieuw lid
  • *****
  • Berichten: 37
  • Karma: +1/-0
Bitcoin blijft records aaneenrijgen, ondanks splitsing
« Gepost op: dinsdag 08 aug 2017, 20:53 »
Bitcoin blijft records aaneenrijgen, ondanks splitsing


De digitale munt bitcoin is niet gecrasht na de splitsing vorige week. Integendeel. Voor het eerst is een bitcoin meer dan 3.500 dollar waard.

De strijd om bitcoin lijkt gestreden. Afgelopen week draaide een discussie in de bitcoin-gemeenschap uit op een splitsing van de munt. Bitcoin werd het slachtoffer van zijn eigen succes, waardoor transacties steeds trager verwerkt werden. Daarom werd voorgesteld om de capaciteit om transacties te verwerken te verdubbelen.

Een groep van bitcoin-ontwikkelaars, zogenaamde miners, was het daar niet mee eens en splitste zich vorige week af als ‘Bitcoin Cash’. Door de tweestrijd werd gevreesd dat de virtuele munt bitcoin, die vooral om speculatieve redenen wordt aangehouden, aan waarde zou verliezen.

Maar dat is dus niet gebeurd. De digitale munt is voor het eerst meer dan 3.500 dollar waard, ruim een kwart meer dan een week eerder. Tegelijkertijd is Bitcoin Cash in waarde gehalveerd. ‘De prijsstijging van de bitcoin is precies het spiegelbeeld van de daling van Bitcoin Cash. Dat is een indicatie dat beleggers Bitcoin Cash inruilen voor bitcoins’, zegt Matthew Newton, een marktanalist van online platform eToro aan Bloomberg. ‘Beleggers die vorige week aan de zijlijn bleven staan, investeren nu opnieuw.’


Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170808_03008414